3 voordelen van een eerste salesjob!

DEEL:

Get a job in sales, they said, it will be fun, they said! Wanneer studenten afstuderen, weten ze niet altijd goed wat ze moeten doen...

Get a job in sales, they said, it will be fun, they said!


Wanneer studenten afstuderen, weten ze niet altijd goed wat ze moeten doen. Welke job, welk bedrijf, welke functie? Een tip die wij studenten en alle anderen geven: zoek een eerste job in sales! 
Maar waarom heeft een salesjob een positief effect op jouw verdere carrière? 

Sales is everywhere

Als mensen aan "verkopen" denken, denken ze vooral aan vertegenwoordigers die producten of diensten aan de man willen brengen. Maar het gaat verder dan dit. De vaardigheid om te verkopen, gaat ook vooral over jezelf. Het is zowat de fundering van een succesvolle carrière. Ook al ben je niet actief in een salesfunctie, toch zal dit aspect in bijna elke job aan bod komen. Denk maar aan een sollicitatiegesprek waarin je jezelf moet verkopen of aan een meeting waarin je je teamcoach wilt uitleggen dat een andere manier van werken misschien beter is. Ook hier zal je moeten argumenteren en uitleggen, waarom jouw idee rendabeler is. Het is dus van groot belang dat je weet hoe je dit moet aanpakken.

Vlotte taalvaardigheid

De mogelijkheid om ideeën te verwoorden en eloquent te spreken is in bijna iedere carrière van belang. Als het op spreken aankomt, is het dagelijks oefenen van voordeel. In geen andere functie is het mogelijk om zoveel spreken te oefenen als in een salesfunctie. Je leert niet enkel het spreken zelf, maar ook het connecteren met de gesprekspartners. Het is zeer effectief om te zien welke waarden voor de gesprekspartner belangrijk zijn. Op deze manier kan je op zijn/haar gevoelens inspelen en het gedrag of de reactie beïnvloeden.

Zelfvertrouwen

Een eerste salesjob bevordert natuurlijk ook het zelfvertrouwen. Je stapt bij volledig vreemde prospecten binnen om daar jezelf en het bedrijf in kwestie voor te stellen. Ook in dit geval. Oefening baart kunst. Het feit dat je de volledig vreemden binnen een halfuurtje kan omtoveren tot trouwe klanten, geeft jezelf een boost. Het feit dat je meer en meer in jezelf gaat geloven, straal je natuurlijk ook uit. En zoals we weten, is de eerste indruk het belangrijk. Dit zelfvertrouwen is een enorme boost voor jouw verdere carrière. 

Wil jij je eerste jobervaringen opdoen of je bestaande salescarrière verder uitbouwen? Hou dan zeker onze website of Facebookpagina in de gaten. Voor meer algemene informatie over Skondras, klik dan hier. 
Naam

afsluittechniek doelstellingen faq in de kijker jobs nieuws onderzoek opleiding productopleiding prospectie rendabel rendabiliteit sales sales coaching sales doelstelling sales manager sales resultaten stimuleren verkoopsgesprek werkmethode
false
ltr
item
Skondras Belgium: 3 voordelen van een eerste salesjob!
3 voordelen van een eerste salesjob!
https://4.bp.blogspot.com/-u5dIADQePmk/WJIJI7xfFMI/AAAAAAAAA7M/fis_kFyEfPM-M7VM0Ww7MMswEgapKBK-gCLcB/s1600/leoo.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-u5dIADQePmk/WJIJI7xfFMI/AAAAAAAAA7M/fis_kFyEfPM-M7VM0Ww7MMswEgapKBK-gCLcB/s72-c/leoo.jpg
Skondras Belgium
http://skondras.blogspot.com/2017/02/3-voordelen-van-een-eerste-salesjob.html
http://skondras.blogspot.com/
http://skondras.blogspot.com/
http://skondras.blogspot.com/2017/02/3-voordelen-van-een-eerste-salesjob.html
false
4288584766086914505
UTF-8
Geen artikelen gevonden ZIE ALLES Lees meer Antwoord Verwijder antwoord Delete Door Home PAGINAS ARTIKELEN Zie alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE ARTIKELEN Geen artikel gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zopas 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE OPMERKING IS PREMIUM Deel a.u.b. om te ontsluiten Kopie alle code Selecteer alle code Alle code is gekopieerd naar het clipboard Kan geen code/tekst kopiëren. Druk [CTRL]+[C] (of CMD+C with Mac) om te kopiëren